Kirjoittajan ohje

Tässä tärkeitä ohjeita sinulle, Arvoisa Hiisi-lehden avustaja. Niitä noudattamalla artikkelisi lukijan mielenkiinto säilyy ja yhteistyö Hiisi-toimituksen kanssa sujuu. Jos tunnet kirjoittaessasi epävarmuutta menettelytavasta, ota yhteyttä Hiisi-toimitukseen. Palkkioksi työstäsi saat kolme kirjoituksesi sisältävää numeroa.

Artikkelin ihanteellinen sanapituus on lähteineen 2000 sanaa. Tästä voi "lipsua" +/- 500 sanaa. Älä käytä ala- tai loppuviitteitä. Kirjoita artikkelisi fontilla Times New Roman, pistekoolla 12pts ja rivivälillä 1pts. Lihavoi artikkelin otsikot ja väliotsikot sekä kursivoi ainoastaan ne kohdat, jotka haluat kursivoitavan myös painettuun lehteen. Kirjoita artikkelin loppuun 2-3 virkkeen kuvaus itsestäsi ja työstäsi tai harrastuksestasi arkeologian parissa.

Toimita kuvat erillisinä tif- tai jpg-tiedostoina (minimiresoluutio 120 dpi). Kuvia ei tule laittaa valmiiksi paikoilleen jutun tekstitiedostoon, vaan merkitä niiden kohdat muuten (ks. alla).

Jos kuvat ovat suuria, niin ne voi lähettää esim.wetransfer.com -palvelun kautta, jolloin ne eivät tuki sähköposteja, ei lähettäjän eikä vastaanottajan.

Nimeä kuvatiedostot niin, että ne on helppo yhdistää haluamiisi kuvateksteihin ja paikkoihin tekstissä. Kuvia kannattaa juttua kohden lähettää toimitukselle 6-10 kappaletta. Lähetä valokuvat mieluiten värillisinä RGB-kuvina, piirrokset harmaasävy- tai bittikarttakuvina. Kuvatekstit kannattaa kirjoittaa itse ja merkitä ne artikkeliin kohtaan, johon tekstin ja siihen liittyvän kuvan haluaa. Tätä yritetään sitten noudattaa lopullisessa taittoversiossa.

Hiisi-toimituskunta