Hiisi-lehti muinaisuudesta kiinnostuneille

Hiisi-lehti on arkeologian harrastajien vuonna 2004 perustama muinaisuudesta ja muinaistaiteesta kiinnostuneille suunnattu lehti. Lehden toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön, kirjoittajina toimivat sekä harrastajat että ammattilaiset. Numeroita ilmestyy vuosittain kaksi, huhti-toukokuussa ja marras-joulukuussa.

Mitä ”Hiisi” merkitsee? Lehden ensimmäisen numeron pääkirjoituksen mukaan: Rautakaudella hiisi oli Suomessa ja Virossa kylän tai laajemman alueen pyhä kulttipaikka, uhrilehto. Hiidet sijaisivat keskeisillä paikoilla, usein kalmistojen lähellä. Rautakauden uskonnossa vainajienpalvonta oli keskeistä; hiisissä käytiin uhraamassa, kysymässä vainajilta neuvoa ja pyytämässä apua elämän pulmatilanteisiin.

Hiisi-vuosikerran hinta 2019 on edelleen 10 €. Lehden sivumäärä on 36 - 40 ja se on kokonaan värillinen. Kätevimmin lehden voi tilata kestotilauksena sähköpostitse os. hiisi(at)kolumbus.fi. Lasku tulee sähköpostiin vuosittain ja lehti postitse kotiin. Tilauksen voi myös maksaa suoraan Helsingin OP-pankkiin Harrastajalehti Hiisi -tilille FI59 5720 1020 1586 69; viestiksi oma nimi, osoite ja vuosi. Jos ilmestynyt lehti ei muutaman viikon kuluttua tilauksesta kolahda postilaatikkoosi, ota yhteyttä em. sähköpostiin.

Aiemmin ilmestyneitä lehtiä voit tilata irtonumeroina merkitsemällä viestiin vuoden lisäksi myös numeron. Vuoden 2014 - 2018 numeroiden hinta on 5 €, vuosien 2013 ja aiempien numeroiden hinta on 3,50 €/kpl. Lähes kaikkia numeroita on vielä saatavissa.

Vastaava päätoimittaja: Eero Siljander (Päijät-Hämeen tutkimusseura), p.050 577 3402, s-posti: eero.siljander(at)gmail.com.

Toimituskunta:

Pekka Rantanen (Ango ry,s-posti pekkarant(at)kolumbus.fi), Anna Kangasmaa (Ango ry), Ritva Salminen (Sarsa ry, s-posti ritvasal(at)gmail.com), Miikka Pyykkönen (Keski-Suomen Muinaistutkijat), Heta Viinikainen (Keski-Suomen Muinaistutkijat, s-posti heta.s.viinikainen(at)jyu.fi), Eeva-Liisa Oksanen (Sumu ry, s-posti eevaliisa.oksanen(at)gmail.com), Tuija Wetterstrand (Sumu ry, s-posti tuija(at)welho.com), Katja Kuuramaa (taitto)

Tutustu lehtien sisältöön numerokohtaisista valikon alalinkeistä.